Ürgüp Ziraat Odası

Ürgüp Ziraat Odası > Haberler > Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u Anma Mesajı

Millî Mücadele’nin manevi lideri Mehmet Akif Ersoy’u ebedi âleme irtihalinin 84. yıl dönümünde hürmet, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Mehmet Akif, sadece kendi çağının değil sonraki nesillerin inşasına da katkıda bulunan eserleriyle gerçek bir mütefekkirdir. Onun sözleri etkilidir, çünkü her sözü yaşamından süzülmüş ve her kelimenin bedeli ödenmiştir. 27 Aralık 1936'da sona eren dünya hayatının her anı mücadele ve murakabe ile geçmiş; muzdarip ama daima umutlu, samimi ve ahlaklı bir ömür sürdürmüştür.

İstiklalimizin şiirini yazmak da Mehmet Akif’e nasip olmuş ve bir dönüm noktasında İstiklal Marşı, Türk milletinin kükreyen sesi olmuştur.

Mehmet Akif; cehalete, taassuba ve haksızlığa her zaman karşı duran bir erdem ve hakikat insanıdır ve hiçbir zaman muktedirlerin safına katılmamıştır. Onun yalnız, yoksul ve onurlu hayatını çok iyi bilmek ve aydınlığından istifade etmek görevimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle vatanına, bayrağına ve inancının sorumluluğuna yakışır bir ömür süren Mehmet Akif'i vefat yıl dönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.