Son yıllarda Ülkemizde ve Bölgemizde arı nüfusu gitgide
azalmaktadır. Bu azalmanın en önemli nedenlerinden biri bitkisel üretimde
kullandığımız bitki koruma ürünleridir. Arılar doğal ekosistemin çok önemli bir
parçasıdırlar. Arılar yetiştirilen bitkilerin yaklaşık olarak 3 te 2 sinde
(elma, armut, şeftali, badem, çilek, kiraz, yonca, kavun, karpuz, ayçiçeği,
fasulye vb) tozlaşmayı sağlayarak biyolojik çeşitliliğin ve bitkisel üretimin
devam edebilmesi için kritik öneme sahiptir. Yani arılar sadece bal üreticileri
için değil tüm üreticiler ve insanlık için değerli ve korunması gereken
varlıklardır.
Dünyamızda hayatın devamı için vazgeçilmez, doğanın bu eşsiz varlıklarını arıcılarımız ve bitkisel ürün üreten üreticilerimiz işbirliği halinde birlikte korumalıyız.