Ürgüp Ziraat Odası > Haberler > Tarımsal Destekleme Vergi Kesinti İadeleri Devam Ediyor

Tarımsal Destekleme Vergi Kesinti İadeleri Devam Ediyor

İADELER İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Tarımsal destek alan her üreticimiz bu haktan yararlanabilir;

Örnek verecek olursak; 4 yıl içerisinde toplamda 15.000 TL tarımsal destek alan bir üretici 600,00 TL iade alacak başvurması durumunda lütfen bu fırsatı kaçırmayınız.

Tarımsal desteklemelerden yapılan gelir vergisi kesintileri 31.12.2021 tarihine kadar talep edilmesi halinde geçmiş 5 yıl iade alınabiliyordu. 2022 yılına geçtiğimiz için 2016 yılı zaman aşımına uğradı. Zaman aşımı süresi 5 yıl olarak uygulanıyor.

Başvurular halen devam ediyor;

Başvuru yapılması durumunda son 4 yılın (2017, 2018, 2019, 2020 yıllarının) iadesi gerçekleştirilecektir.

Başvuruyu; https://ivd.gib.gov.tr adresi üzerinden E-devlet girişi ile interaktif vergi dairesi üzerinden ya da dilekçe ile istediğiniz vergi dairesinden yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden başvuru çok kısa ve kolay sürede gerçekleşiyor, vergi dairesine dilekçe vermek isteyenler ise başvuru dilekçesini Ziraat Odamızdan, Tarım Müdürlüğümüzden ve Vergi Dairesinden temin edebilirler.

Bir şunu diyen bir yazı 'TARIMSAL DESTEKLEME KESİNTİ İADESİ HAKKINDA Tarımsal desteklemelerden yapılan gelir vergisi kesintileri 31.12.2021 tarihine kadar talep edilmesi halinde geçmiş 5 yıl iade alınabiliyordu. Başvurular halen devam ediyor; başvuru yapılması durumunda son 4 yılın (2017, 2018, 2019, 2020 yıllarının) iadesi gerçekleştirilecektir. Başvuruyu; E-devlet girişi ile interaktif vergi dairesi üzerinden ya da dilekçe le istei iğiniz vergi dairesinden yapabilirsiniz.' görseli olabilir